Skip to main content

Ons team

Ons team bestaat uit vijf vaste gezichten!

Sanne Meerdink

Verloskundige en Echoscopist

Ik ben Sanne Meerdink en vanaf het eerste uur betrokken bij deze praktijk. Inmiddels ben ik er al ruim 10 jaar werkzaam als verloskundige en echoscopist en dat doe ik nog steeds met veel plezier! Ik woon samen met mijn partner Rino, dochter Isa (2013) en zoon Ties (2017) in Zierikzee. En voor bijna de helft van de week bestaat ons gezin zelfs uit zes personen, als mijn twee stiefkinderen er ook zijn. Ik voer al een aantal jaren termijn- en groeiecho’s uit, wat ik echt een verrijking van mijn vak vind, en in april 2017 ben ik ook geslaagd voor de opleiding om 20 wekenecho’s uit te mogen voeren. Sinds 2022 maak ik ook de 13 wekenecho’s op de praktijk. Jullie kunnen me tegenkomen bij de bevalling en kraamvisites, maar dus vooral ook tijdens verschillende echo’s!

Graag tot ziens! Sanne

Margriet van Schelven

Verloskundige en Echoscopist

Mijn naam is Margriet en ik woon samen met mijn man Martin en onze 4 kinderen, Juliet (2009) Annika (2011) Silas (2014) en Madelief (2017) in Zierikzee. Naast mijn gezin en werk geniet ik ook erg van vakanties met onze camper, lezen en duiken. Toen ik in 2002 in Rotterdam startte met de opleiding om verloskundige te worden wist ik niet dat het vak zo afwisselend en veelzijdig was: spreekuur, echo’s, bevallingen thuis en in het ziekenhuis, visites en de gevarieerde vragen tussendoor. Na mijn afstuderen in 2006 heb ik in een aantal praktijken gewerkt als vervangster en nog ruim vijf jaar in Hoogerheide als vaste verloskundige. In 2010 leerde ik, tijdens de opleiding Echoscopie, Sanne kennen en vanaf 2012 ben ik als vaste verloskundige werkzaam in Verloskundigenpraktijk Schouwen-Duiveland. Wanneer ik nadenk over mijn werk dan komt er een glimlach op mijn gezicht. Wat is het bijzonder dat ik mensen mag begeleiden en/of erbij mag zijn op belangrijke momenten in hun leven. Bijvoorbeeld bij een echo, bij de eerste keer het hartje luisteren of bij de bevalling. Meestal vreugde, maar soms ook verdriet.

Tot ziens! Margriet

Anne-Marie Bij de Vaate – Bolle

Verloskundige

Beste zwangeren en partners,

Allereerst gefeliciteerd met de zwangerschap of de geboorte van jullie kindje! Graag stel ik me aan jullie voor als verloskundige binnen het team van Verloskundigenpraktijk Schouwen-Duiveland. Ik ben Anne-Marie Bij de Vaate, geboren en getogen op Schouwen-Duiveland. Samen met mijn man en dochtertje Eva (2022) woon ik in Brouwershaven.  Vanaf de middelbare school was het mijn droom om verloskundige te worden. Ik vind het een ontzettend mooi vak en elke keer is de komst van een nieuw leven op de wereld weer bijzonder. Ik vind het geweldig om deel uit te maken van deze bijzondere periode in jullie leven. Elke moeder en baby zijn uniek en ik vind persoonlijke begeleiding en contact dan ook belangrijk.  Jullie kunnen mij tegen komen tijdens het spreekuur, bij de bevalling en bij kraamvisites. Ik wens jullie een goede zwangerschap en bevalling en ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten!

Groetjes Anne-Marie

Miriam Dieleman-Francke

Verloskundige

Mijn naam is Miriam Dieleman en sinds eind 2018 ben ik werkzaam in deze verloskundigenpraktijk. Hiervoor heb ik bij verschillende praktijk in het hele land gewerkt, maar als geboren en getogen Zeeuwse voelde het hier al snel vertrouwd. Zelf woon ik in Nieuw- en Sint Joosland, samen met mijn man en zoontje Raf (2021). Tijdens mijn diensten verblijf ik op Schouwen-Duiveland, zodat ik er (snel) voor je kan zijn als je me nodig hebt. Ik geniet elke dag weer van mijn werk als verloskundige! Daarom kijk ik er altijd weer naar uit om jullie te ontmoeten en om iedereen een fijne begeleiding te geven tijdens de zwangerschap, bevalling of in het kraambed.

Groetjes Miriam

Daisy van Waarde

Verloskundige

Mijn naam is Daisy van Waarde. In de zomer van 2019 heb ik mijn droom waar kunnen maken toen ik ben afgestudeerd als verloskundige. Mijn opleiding heb ik in Antwerpen gevolgd en hier heb ik 2 jaar met plezier gewoond. Toch ben ik blij dat ik daarna weer terug kon naar het mooie Zeeland. Vanaf eind 2019 werk ik bij Verloskundigenpraktijk Schouwen-Duiveland. Samen met mijn vriend woon ik in Burgh-Haamstede. Als verloskundige speel je een belangrijke rol voor, tijdens en na de zwangerschap. Ik hecht er daarom ook veel waarde aan om een goede band met zowel moeder en partner op te bouwen tijdens deze belangrijke periode.

Sinds 2022 leid ik ook regelmatig een Centering Pregnancy groep. Je krijgt dan tot 36 weken de medische controles gecombineerd met uitgebreide informatie over allerlei onderwerpen in een groep.

Daarnaast ben ik in 2024 gestart met het plaatsen van spiralen binnen de praktijk. De echoscopische controles hiervan verzorgt collega Sanne.

Ik kijk er enorm naar uit om jullie als toekomstige ouders te begeleiden en ondersteunen tijdens deze bijzondere periode in jullie leven. 

Groetjes Daisy van Waarde

Tessa Snel

Verloskundige

Sinds september 2022 ben ik afgestudeerd als verloskundige (officieel natuurlijk vroedvrouw)  in België en vanaf september ga ik starten bij Verloskundigenpraktijk Schouwen-Duiveland. Een nieuwe uitdaging waar ik super veel zin in heb! 

Tijdens mijn opleiding heb ik een toffe stage mogen lopen bij de praktijk, waar ik super veel heb geleerd en gezien. Erg leuk om hier nu terug te mogen werken.

Ik wilde niet altijd al verloskundige worden, maar ben maar al te blij dat deze opleiding en baan op mijn pad zijn gekomen. Alhoewel ik pas net ben afgestudeerd duik ik opnieuw de schoolbanken in, ik ga vanaf oktober namelijk starten met de echoscopie opleiding. Het kan dus zijn dat jullie mij tegen gaan komen tijdens jullie echo’s. Heb je hier bezwaar tegen, laat het dan zeker even weten.

Ik woon in Wemeldinge, waar ik samen met mijn vriend Sander een compleet huis aan het verbouwen ben en hopelijk eind oktober kan intrekken. Ik ben dan nu naast verloskundige een echte klusvrouw geworden. 

Als ik naast het werken en klussen nog tijd over heb ga ik graag op bezoek bij mijn ouders in Gouda (waar ik ben geboren), lekker uit eten met mijn vriend of op reis. 

Groetjes Tessa

Daniëlle Wijsman

Manon Broumels

Echoscopiste

Ik ben Manon, eigenaresse van Babylook en ook werkzaam als ZZP-er voor meerdere verloskundige praktijken, waaronder Verloskundigenpraktijk Schouwen-Duiveland. Ik werk al ruim 23 jaar als echoscopiste en heb een wereldbaan. Sinds 2017 ben ik regelmatig binnen de praktijk zichtbaar, met name in de vakanties van Sanne. 

Groetjes Manon

Daniëlle Wijsman