Ons team

Ons team bestaat uit vijf vaste gezichten!

Sanne Meerdink

Verloskundige en Echoscopist

Ik ben Sanne Meerdink en vanaf het eerste uur betrokken bij deze praktijk. Inmiddels ben ik er al ruim 10 jaar werkzaam als verloskundige en echoscopist en dat doe ik nog steeds met veel plezier! Ik woon samen met mijn partner Rino, dochter Isa (2013) en zoon Ties (2017) in Zierikzee. En voor bijna de helft van de week bestaat ons gezin zelfs uit zes personen, als mijn twee stiefkinderen er ook zijn. Ik voer al een aantal jaren termijn- en groeiecho’s uit, wat ik echt een verrijking van mijn vak vind, en in april 2017 ben ik ook geslaagd voor de opleiding om 20 wekenecho’s uit te mogen voeren. Sinds 2022 maak ik ook de 13 wekenecho’s op de praktijk. Jullie kunnen me tegenkomen bij de bevalling en kraamvisites, maar dus vooral ook tijdens verschillende echo’s!

Graag tot ziens! Sanne

Margriet van Schelven

Verloskundige en Echoscopist

Mijn naam is Margriet en ik woon samen met mijn man Martin en onze 4 kinderen, Juliet (2009) Annika (2011) Silas (2014) en Madelief (2017) in Zierikzee. Naast mijn gezin en werk geniet ik ook erg van vakanties met onze camper, lezen en duiken. Toen ik in 2002 in Rotterdam startte met de opleiding om verloskundige te worden wist ik niet dat het vak zo afwisselend en veelzijdig was: spreekuur, echo’s, bevallingen thuis en in het ziekenhuis, visites en de gevarieerde vragen tussendoor. Na mijn afstuderen in 2006 heb ik in een aantal praktijken gewerkt als vervangster en nog ruim vijf jaar in Hoogerheide als vaste verloskundige. In 2010 leerde ik, tijdens de opleiding Echoscopie, Sanne kennen en vanaf 2012 ben ik als vaste verloskundige werkzaam in Verloskundigenpraktijk Schouwen-Duiveland. Wanneer ik nadenk over mijn werk dan komt er een glimlach op mijn gezicht. Wat is het bijzonder dat ik mensen mag begeleiden en/of erbij mag zijn op belangrijke momenten in hun leven. Bijvoorbeeld bij een echo, bij de eerste keer het hartje luisteren of bij de bevalling. Meestal vreugde, maar soms ook verdriet.

Tot ziens! Margriet

Anne-Marie Bij de Vaate – Bolle

Verloskundige

Beste zwangeren en partners,

Allereerst gefeliciteerd met de zwangerschap of de geboorte van jullie kindje! Graag stel ik me aan jullie voor als verloskundige binnen het team van Verloskundigenpraktijk Schouwen-Duiveland. Ik ben Anne-Marie Bij de Vaate, geboren en getogen op Schouwen-Duiveland. Samen met mijn man en dochtertje Eva (2022) woon ik in Brouwershaven.  Vanaf de middelbare school was het mijn droom om verloskundige te worden. Ik vind het een ontzettend mooi vak en elke keer is de komst van een nieuw leven op de wereld weer bijzonder. Ik vind het geweldig om deel uit te maken van deze bijzondere periode in jullie leven. Elke moeder en baby zijn uniek en ik vind persoonlijke begeleiding en contact dan ook belangrijk.  Jullie kunnen mij tegen komen tijdens het spreekuur, bij de bevalling en bij kraamvisites. Ik wens jullie een goede zwangerschap en bevalling en ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten!

Groetjes Anne-Marie

Miriam Dieleman-Francke

Verloskundige

Mijn naam is Miriam Dieleman en sinds eind 2018 ben ik werkzaam in deze verloskundigenpraktijk. Hiervoor heb ik bij verschillende praktijk in het hele land gewerkt, maar als geboren en getogen Zeeuwse voelde het hier al snel vertrouwd. Zelf woon ik in Nieuw- en Sint Joosland, samen met mijn man en zoontje Raf (2021). Tijdens mijn diensten verblijf ik op Schouwen-Duiveland, zodat ik er (snel) voor je kan zijn als je me nodig hebt. Ik geniet elke dag weer van mijn werk als verloskundige! Daarom kijk ik er altijd weer naar uit om jullie te ontmoeten en om iedereen een fijne begeleiding te geven tijdens de zwangerschap, bevalling of in het kraambed.

Groetjes Miriam

Daisy van Waarde

Verloskundige

Mijn naam is Daisy van Waarde. In de zomer van 2019 heb ik mijn droom waar kunnen maken toen ik ben afgestudeerd als verloskundige. Mijn opleiding heb ik in Antwerpen gevolgd en hier heb ik 2 jaar met plezier gewoond. Toch ben ik blij dat ik daarna weer terug kon naar het mooie Zeeland. Vanaf eind 2019 werk ik bij Verloskundigenpraktijk Schouwen-Duiveland. Samen met mijn vriend woon ik in Burgh-Haamstede. Als verloskundige speel je een belangrijke rol voor, tijdens en na de zwangerschap. Ik hecht er daarom ook veel waarde aan om een goede band met zowel moeder en partner op te bouwen tijdens deze belangrijke periode.

Sinds 2022 leid ik ook regelmatig een Centering Pregnancy groep. Je krijgt dan tot 36 weken de medische controles gecombineerd met uitgebreide informatie over allerlei onderwerpen in een groep. Ik kijk er enorm naar uit om jullie als toekomstige ouders te begeleiden en ondersteunen tijdens deze bijzondere periode in jullie leven. 

Groetjes Daisy van Waarde

Christel van den Berg – Nieuwenhuis

Verloskundige

Ik ben Christel Nieuwenhuis en sinds augustus 2022 een nieuw lid binnen het team. Verloskundige worden leek voor mij altijd een onhaalbaar doel, maar toen ik na de MAVO via de HAVO aan de HBO opleiding verpleeg- verloskunde mocht begonnen werd de droom stap voor stap werkelijkheid. Al snel bleek verloskunde mijn hart te hebben gestolen en ging ik verder in België studeren aan de opleiding vroedkunde. In mijn laatste jaar heb ik veel stage ervaring in Nederland mogen opdoen waardoor ik gelijk aan de slag mocht gaan bij een Zeeuwse praktijk. Hierna heb ik een uitstapje naar de randstad gemaakt, maar mijn liefde voor Zeeland was nog altijd groot en ben ik terecht gekomen bij Schouwen-Duiveland, in eerste instantie voor een zwangerschapsverlof, maar na deze fijne tijd besloten we de samenwerking te verlengen. Inmiddels mag ik mezelf ook basisechoscopiste noemen, een echte verrijking naast mijn verloskundige werkzaamheden. Van de eerste echo tot de kraamtijd mogen begeleiden is een speciaal traject wat mij iedere keer weer ontzettend veel voldoening geeft.  Een vertrouwensband op bouwen en nieuw leven mogen verwelkomen zorgen ervoor dat mijn hart iedere keer weer warm wordt van dit prachtige vak. 
In mijn privéleven kom ik graag tot rust bij mijn man Kenzie en ons hondje. Ik kijk graag naar een voetbalwedstrijd van mijn favoriete club Feyenoord of een heerlijke serie. 
Ik hoop jullie snel te mogen te ontmoeten en begeleiden tijdens deze speciale periode! 

Groetjes Christel

Daniëlle Wijsman

Verloskundige

Hoi! Mijn naam is Daniëlle en vanaf januari 2023 kom ik het team bij Verloskundigenpraktijk Schouwen-Duiveland af en toe versterken! In november 2022 ben ik afgestudeerd als verloskundige in Amsterdam, hier heb ik ook de opleiding tot verloskundige gedaan en met plezier een aantal jaren gewoond. Na mijn studie ben ik teruggegaan naar waar ik ben opgegroeid: hier op Schouwen-Duiveland en ik woon nu samen met mijn vriend in hartje Zierikzee. Het werken als verloskundige is altijd al een droom geweest en het begeleiden van een zwangerschap en geboorte is iets waar je me (letterlijk) voor wakker kunt maken. Ik heb hierom ontzettend veel zin om aan de slag te gaan als verloskundige in ‘mijn’ stukje Zeeland en kijk er naar uit jullie te ontmoeten en te begeleiden in deze bijzondere periode van jullie leven.

Tot snel!

Groetjes Daniëlle

Daniëlle Wijsman

Spoedgeval?!

Voor dringende vragen, spoedgevallen en bevallingen:

06-22255315

Heb je een minder dringende vraag, wil je een afspraak wijzigen of je aanmelden bij onze praktijk? Klik hier

Adres

Verloskundigenpraktijk
Schouwen-Duiveland

Calandplein 1
4301 LZ Zierikzee

Routebeschrijving