Skip to main content

Wetenschappelijk onderzoek

Wij vinden het belangrijk om regelmatig deel te nemen aan onderzoeken ter verbetering van de verloskundige zorg. Maar ook jij kunt hier een steentje aan bijdragen.

de IMITAS (IMplementation of fIrst Trimester Anomaly Scan) studie onderzoekt de effecten van de 13 wekenecho

Vanaf 1 september 2021 kunnen (toekomstige) moeders kiezen voor de 13 wekenecho, een vroege echo in de zwangerschap om lichamelijke afwijkingen bij het ongeboren kindje te onderzoeken. De echo is onderdeel van een wetenschappelijke studie die tot 2024 loopt, de IMITAS studie. Het doel van de studie is om te onderzoeken of de voordelen van de 13 wekenecho opwegen tegen de nadelen. Wil jij deelnemen? Kies dan voor de 13 wekenecho en deel informatie over het verloop en de uitkomsten van jouw zwangerschap.

TRIDENT studies

Onder de TRIDENT studies vallen twee onderzoeken: TRIDENT-1 (de NIPT voor hoog-risico zwangeren) en TRIDENT-2 (de NIPT voor alle zwangeren). Het doel van de studies is achterhalen op welke manier de NIPT het beste ingericht en uitgevoerd kan worden. Daarom is het van belang dat er antwoord komt op vragen als: Welke informatiebehoefte is er onder zwangeren en hun partners? Waarom kiezen zwangeren voor de NIPT? En welke uitkomsten volgen er uit de NIPT? 

Wil jij een bijdrage leveren aan het onderzoek en/of meer lezen over de studies? Dan verwijzen we je graag naar de pagina van TRIDENT.

Dus doe mee!