Skip to main content

Over de praktijk

Zowel voor, tijdens als na de bevalling zijn wij er voor je om je te informeren, begeleiden en verzorgen. Hier lees je per fase welke zorg we je kunnen bieden.

Zwangerschap

De begeleiding tijdens de zwangerschap start eigenlijk al vanaf het moment dat je vaststelt dat je zwanger bent. Als je een positieve zwangerschapstest hebt, mag je gelijk bellen om een afspraak te maken en vragen te stellen.

Omdat onze praktijk maar uit een klein aantal verloskundigen bestaat, heb je tijdens een afspraak altijd een bekend gezicht voor je. De begeleiding die we jou bieden is hierdoor zeer persoonlijk. De verloskundigen hebben afwisselend spreekuur en dienst, waardoor je kennis maakt met het hele team en altijd met een vertrouwd persoon de bevalling in gaat.

Bevalling

De begeleiding tijdens je bevalling wordt geheel uitgevoerd door een verloskundige met assistentie van een kraamverzorgende. Ook de nazorg, het eventuele hechten van een wond en het controleren van de baby nemen wij voor onze rekening. Mochten zich gedurende de bevalling complicaties voordoen dan kan de verloskundige direct ingrijpen, de juiste zorg verlenen en eventueel een gynaecoloog of arts inschakelen. Je bent bij ons dus in goede handen!

Mochten er tijdens de zwangerschap al complicaties verwacht worden, ook dan maakt de verloskundige een inschatting van de aard en ernst van deze complicaties. En verwijst ze je zo nodig door naar de huisarts, gynaecoloog of naar een andere specialist.

Kraamtijd

Tijdens de kraamtijd hebben verloskundigen de eindverantwoordelijkheid over jou en je baby. Samen met de kraamverzorgende houdt ze in het oog of alles goed verloopt. Mocht je om medische reden bij de gynaecoloog moeten bevallen, ook dan is het gebruikelijk dat er tijdens je kraamtijd een verloskundige langskomt.

(Bij)scholing

Al onze verloskundigen hebben de HBO opleiding tot Verloskundige afgerond, zijn lid van de Koninklijke Organisatie van Verloskundigen (KNOV) en ingeschreven bij het kwaliteitsregister hiervan. Sommige van onze verloskundigen hebben een aanvullende opleiding Echoscopie gedaan en kunnen dus ook verschillende echo’s maken gedurende de zwangerschap.

Door middel van bij- en nascholingen en vaardigheidstrainingen wordt onze kennis op peil gehouden en blijven we op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van verloskunde en echoscopie. Daarnaast is er maandelijks een cliëntoverleg in de ziekenhuizen, waar we ook regelmatig te vinden zijn om te participeren in vergaderingen.

BIG-registratie

Het BIG-register geeft duidelijkheid over de bevoegdheid van een zorgverlener. Er staan meer dan 350.000 zorgverleners geregistreerd in dit register. Wij zijn hierin opgenomen en mogen dus de wettelijk beschermde beroepstitel van verloskundige voeren.

BIG-nummers:

Sanne Meerdink: 39066272003
Margriet van Schelven: 79065869703

Zorgverzekering

De verloskundige zorg die wij bieden wordt geheel vergoed door je zorgverzekeraar. Sommige bloed- en urineonderzoeken kunnen onder je eigen risico vallen, hetzelfde geld voor ambulancevervoer. Een consult bij de gynaecoloog valt niet onder eigen risico, dit is basiszorg. Een poliklinische bevalling word voor de zwangeren van Schouwen-Duiveland altijd vergoed in verband met de afstand tot het ziekenhuis.